Tafels van Hoop

Vorig jaar hebben we meegedaan aan de “Tafels van Hoop”. Voor de uitvoering hiervan hebben de Raad van Kerken Arnhem en het College van Diakenen/Centrale Diaconie ook dit jaar weer samen geld en “handjes” vrij gemaakt en kunnen we op 18 december weer aan deze landelijke activiteit van Kerk in Actie in Arnhem meedoen.

Wat voor actie was het ook weer? Een maaltijd met vluchtelingen en Nederlandse mensen, voor jong en oud. Voor samen eten, ontmoeten en gesprekken.

Vorig jaar deden op 18 december meer dan vijftig plaatsen mee in Nederland aan deze actie. Samen vormden we een tafel van 3,5 km: De langste tafel van Nederland. Waarom? Omdat uit onderzoek blijkt dat het nog steeds lastig is voor vluchtelingen om Nederlandse vrienden te maken of gewoon een gesprek te voeren. Terwijl dat juist zo nodig is om je thuis te voelen in een land. Bovendien kan het ook voor onszelf heel verrijkend en aardig zijn om meer van andere culturen te horen en te zien. Maar in de decembermaand? Wij hebben een heel drukke kerst met allerlei diensten en activiteiten. Daarnaast worden we overspoeld met diners, kerstbomen, familiebezoek en diners. Dat geldt niet voor de vluchtelingen, want zij leven in een onbekende omgeving. Vaak zonder familie. Is het juist in die december maand dan geen goed idee om voor hen een “Tafel van Hoop” te organiseren? Lijkt mij wel, ik kan daarvan genieten! Meedoen? U bent welkom samen met een vluchteling (alleenstaand of gezin). Misschien kent u iemand, of iemand uit de buurt, uit een AZC of misschien weet een wijkteam van de gemeente wel iemand voor u… We horen het graag.

Vragen en aanmeldingen kunt u mailen naar bosma.ans@gmail.com Graag voor 1 december.

Ans Bosma