Afkondiging namens de wijkkerkenraden van Arnhem-Zuid en Arnhem-Noord

Per 1 september 2021 volgt de heer Bert Kuiper de heer Dick van Dijk op als voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Arnhem (PGA).
Omdat het voorzitterschap van de Algemene Kerkenraad de gehele Protestantse Gemeenschap van Arnhem betreft is het de wens van de heer Kuiper deze afkondiging in alle kerken behorend bij de PGA plaats te laten vinden.

Wie is de heer Bert Kuiper?

Bert Kuiper werd in 1946 in de Arnhemse binnenstad geboren. Hij heeft daar voor het grootste deel van zijn jeugd gewoond.
Later op Schaarsbergen waar hij ook lid was van de kerkenraad. Van 1979 tot 1985 was hij wethouder in Arnhem. Daarna burgemeester in Muiden en Muiderberg en later burgemeester in het Friese Joure met omliggende dorpen.
Zowel in Muiden als in zijn latere woonplaats Langweer was hij lid van de kerkenraad.
Sinds 2018 woont hij met zijn vrouw Hanneke in een appartement in het centrum van Arnhem aan het Velperplein.
Bert Kuiper was bij de PGA voorzitter van de beroepingscommissie wat heeft geleid tot de komst van Arjen Hiemstra  en heeft op  verzoek van het CvK  de verkoop van de drie kerken gecoördineerd.
Hoewel hij liever een jonger persoon in deze functie zou zien heeft hij laten weten dat op zijn volle inzet mag worden gerekend.