Bericht van het verjaardagsfonds

Toen ik bijna 40 jaar geleden in Arnhem – Zuid kwam wonen kreeg ik op mijn verjaardag een felicitatiekaart van de kerk. Ik vond dat heel bijzonder want in de vorige gemeenten waar ik woonde, had ik dat nog niet eerder meegemaakt. Ik vond het heel attent. Bij de kaart werd een bijdrage gevraagd voor het wijkfonds en ik wist dat dat een goede zaak was. Samen met Sara Meeusen, die dit werk al heel lang deed ben ik bij de organisatie van het verjaardagsfonds betrokken geraakt. En ook ik heb dit werk heel wat jaren gedaan.

Door met een groepje dames zelf de kaarten te maken kon al het geld, dat werd opgehaald, ook echt worden besteed aan het wijkfonds en hoefden er geen kaarten te worden gekocht. De meeste mensen die de kaarten rondbrengen doen dit al vele jaren. Maar door omstandigheden zoals verhuizing van de medewerkers, ziekte, drukke werkzaamheden, zijn er veel wijken vacant geraakt. En het lukt niet meer om voor vervanging te zorgen.

Nu heb ikzelf besloten om met het organiseren van het verjaardagsfonds te stoppen. Veel waardering heb ik voor de mensen die trouw de kaarten hebben rondgebracht. En ook voor de mensen die kaarten hebben gemaakt. Graag wil ik hen dan ook vanaf deze plaats van harte bedanken.

De kaarten voor de jarigen in de maanden juli en augustus worden nog rondgebracht maar per 1 september2019 stopt het verjaardagsfonds.

Liesbeth van de Lagemaat