Jeugd vanaf 12 jaar

Jongerencatechese

Durf je dat? Op school zeggen dat je ’s zondags naar de kerk gaat? Of zeg je maar niets, bang dat je er dan niet bij hoort? Hoe ga je om met vrienden? Wat is het Onze Vader? Wat wilde Jezus ons leren met dit gebed? Wat zegt Jezus over gastvrijheid tegenover vluchtelingen en hoe gastvrij zijn wij? In de catechese spreek je met leeftijdsgenoten over deze vragen, maar er is ook ruimte voor door jullie zelf ingebrachte onderwerpen. In overleg met de leiding kan alles wat te maken heeft met geloof, normen en waarden, Bijbel en kerk aan de orde komen.
De catechese wordt gegeven aan jongeren van 11 tot en met 18 jaar (groep 8 en middelbare school). Op de startzondag liggen de uitnodigingen voor de indeelavond klaar. Op basis van de aanmeldingen worden de jongeren ingedeeld in leeftijdsgroepen. Mocht je onverhoopt geen uitnodiging voor de catechese ontvangen, maar je wilt wel graag meedoen, neem dan contact op met de jeugdouderling. Dat geldt uiteraard ook als je wilt meedoen, maar verhinderd bent tijdens de indeelavond.

Jeugdouderling: jeugd@pgarnhem-zuid.nl.

Tienerkerk

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? En op zoek naar wat geloven voor jou betekent? Kom dan naar de tienerkerk! Eén à twee keer per maand komen we bij elkaar in de Salvatorkerk in de jeugdruimte. Daar hebben we het over onderwerpen die jou bezighouden. Lijkt het je leuk, kom dan een keer kijken, je bent van harte welkom! En neem gerust een vriend of vriendin mee. De tienerkerk is de opvolger van de jeugdkerk en 10RT.

Gea Vleeming, mail tienerkerk@pgarnhem-zuid.nl