Samen eten verbindt en geeft veel gezelligheid

Eindelijk konden we na een paar jaar (corona) voor de zesde keer weer het jaarlijkse pannenkoekenfestijn organiseren. Vrijwilligers van Plein 5 (de specifieke inloop in de Emmauskapel) de Salvatorkerk en de Sint Eusebiusparochie verzorgden weer een pannenkoekenfestijn in de Emmauskapel (Malburgen). We hebben 80 tot 90 gasten mogen ontvangen en ongeveer 150 pannenkoeken gebakken.
“Het was hard werken,” vertelde een vrijwilligster, “maar ontzettend fijn dat je mensen tijdens de zomervakantie die een beperkte dag invulling hebben, een gezellige middag kan bezorgen”.
En omdat er veel vrijwilligers aanwezig waren, was er zelfs nog tijd, om met mensen te praten en er werd geconstateerd dat mensen ook onderling met elkaar in gesprek gingen.
De gasten die wij hadden uitgenodigd waardeerden het zeer dat ze werden voorzien van een pannenkoek, koffie/thee of limonade en dat er veel gezelligheid was. Even iets anders dan hun dagelijkse beslommeringen!
De dankbaarheid van hen was groot en dat zagen we ook terug in het mandje van de vrijwillige bijdrage!
Een geslaagd festijn en op naar volgend jaar, iedereen bedankt, namens:
Jeanne van den Bogaard, Emmauskapel, Mimi Averesch, Salvatorkerk, Jojanneke Liet, RIBW,  en Anita Coenraads, Sint Eusebiusparochie.