Spirit Schuytgraaf

De wijk Schuytgraaf, onderdeel van de wijkgemeente Arnhem-Zuid, is sinds april 2015 een officiële pioniersplek van de PGA en PKN. Pioniersplekken zijn vernieuwende vormen van kerk-zijn die aansluiten bij de veranderende cultuur. De activiteiten van een pioniersplek zijn in eerste instantie gericht op mensen die niet (meer) betrokken zijn bij een bestaande kerk.

Uit onderzoek blijkt in Schuytgraaf behoefte te zijn aan ontmoeting, inspiratie en spiritualiteit. Vandaar een eigen plek en een eigen naam: Spirit. Daar kan iedereen zich wel iets bij voorstellen: niet aarzelend, maar in een vloeiende beweging, als adem of wind. In het geloof staat ‘spirit’ voor de Geest, in veelkleurigheid en veelzijdigheid. Het symbool daarvan is de duif. De duif als teken van toekomst en inspiratie in het Oude Testament, bijvoorbeeld in het verhaal van Noach. In het Nieuwe Testament verbeeldt de duif de bevestiging en de nabijheid van God, zoals bij de doop van Jezus. Voor mensen die niet bekend zijn met het christendom staat de duif vaak symbool voor vrede. Voor hoop en harmonie, een verbinding tussen mensen met een opdracht voor iedereen.

Spirit wil rust en ruimte bieden, maar ook gesprekken en (nieuwe) activiteiten. Een uitnodiging aan alle inwoners van de wijk Schuytgraaf om mee te doen. Zie voor meer informatie www.spirit-arnhem.nl