Vervoers- en begeleidingsservice

Van tijd tot tijd bereikt de diaconie een verzoek van een gemeentelid om vervoer en begeleiding naar huisarts, tandarts, polikliniek of ziekenhuis. Het blijkt dat ondanks de vele vormen van mobiliteit er toch behoefte bestaat aan maatwerk vervoer. Voor degenen die niet over hulp van een mantelzorger, familielid, goede buur of vriend(in) kunnen beschikken, zijn we gestart met het aanbieden van een vervoers- en begeleidingsservice. Dit houdt in dat u thuis wordt opgehaald en vervolgens gebracht naar het door u aangegeven adres. Desgewenst kan de betrokken vrijwilliger u bijvoorbeeld in het ziekenhuis of polikliniek verder begeleiden naar de betrokken afdeling. Als u dat op prijs stelt kan de vrijwilliger u ook begeleiden in de spreekkamer.

Aan degene die de begeleiding en het vervoer verzorgt wordt een kilometer- en onkostenvergoeding uitgekeerd. Deze bedraagt € 0,30 per kilometer, gerekend vanaf de woning van de betrokken chauffeur tot terugkeer in de woning, plus de eventuele parkeerkosten. Er dient direct met de betrokken chauffeur te worden afgerekend. In eerste instantie is deze service bedoeld voor gemeenteleden van de wijkgemeente Arnhem-Zuid. Maar kent u iemand die van een dergelijke service gebruik wenst te maken, maar geen gemeentelid is, dan kan dat ook.

Naast begeleiding naar een medische of paramedische instantie bieden we ook de mogelijkheid voor vervoer en begeleiding:

  • als u graag naar een winkelcentrum of specifieke winkel vervoerd/begeleid wilt worden
  • als u een rondritje door de omgeving wilt maken (bijvoorbeeld bloesemroute in het voorjaar)
  • als u zomaar ergens een kopje koffie wilt gaan drinken; even er uit wilt zijn
  • als u een dagje uit wilt om bijvoorbeeld het Openluchtmuseum of iets dergelijks te bezoeken

De kosten van vervoer en toegang en consumptie zijn voor eigen rekening.

Voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met Mimi Averesch, tel: 026-3234300 of 06-4009 3436 of Diny Stam, tel: 026-3234065.