Koffieochtend

Tijdens de pandemie was er in 2020 een kleine opleving van de activiteiten in kerk en maatschappij. En daarom stond er in de eerste Nieuwe brief die uitkwam na de ingebruikname van de verbouwde Salvatorkerk: “Dinsdag 13 oktober gaan we weer starten met de koffieochtend. We hopen jullie allen te ontmoeten in de nieuwe en mooie ontmoetingsruimte van de Salvatorkerk. Wat gebleven is, is de openingstijd 09.00 – 12.00 uur. Tot dinsdag, Gerrie en Ben Elzinga”. De oude praktijk uit De Kandelaar werd nu voortgezet in de Salvatorkerk. Hoewel er nog een paar keer een onderbreking is geweest vanwege de coronamaatregelen, is de koffieochtend nu niet meer weg te denken uit de wekelijkse agenda van de Salvatorkerk. En als er iemand jarig is (en dat aangeeft), dan hangt Ben die ochtend de slingers op en is er gebak.

Iedere week schrijven Ben en Gerrie Elzinga, de gastheer en gastvrouw, een oproep in De nieuwe brief om deze koffieochtend te bezoeken. “Heeft u behoefte aan gezelligheid, warmte, een goed gesprek of gewoon een lekker kopje koffie? Dan bent u van harte welkom op de wekelijkse koffieochtend. Het is elke dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur in de Salvatorkerk, ook in de zomermaanden. We zien u graag komen!”

Tevens vragen we u om doppen voor de Aktie Hulphond te sparen. Alle plastic doppen van flessen, pakken drinken, tubes, plastic deksels van potten pindakaas, e.d. zijn welkom, mits schoon. U kunt ze op de koffieochtend inleveren.