Welkom

bij de Protestantse wijkgemeente Arnhem-Zuid

Onze gemeente is een levendige en veelkleurige gemeente waar tal van activiteiten worden georganiseerd door een grote groep vrijwilligers/vrijwilligsters. Sinds januari 2015 zijn de wijkgemeente de Salvatorkerk en de wijkgemeente Elden-de Kandelaar samengegaan in één gemeente. Deze wijkgemeente maakt deel uit van de Protestantse Gemeente Arnhem, die op zijn beurt weer onderdeel is van de Protestantse Kerk Nederland.

Onze gemeente kent drie plaatsen waar vieringen worden gehouden: de Salvatorkerk, De Kandelaar en de Kemphaan (Rijkerswoerd). Op laatstgenoemde locatie komt de Oecumenische geloofsgemeenschap de Regenboog samen.

In de Salvatorkerk en De Kandelaar is door de week ook van alles te doen. Vanuit de Regenboog worden eveneens verschillende activiteiten georganiseerd.

Pionier

Sinds half 2015 loopt het project Pionier voor de Schuytgraaf. Een werkgroep zoekt naar inspirerende en bindende activiteiten om ook in deze nieuwbouwwijk onze gemeente een gezicht te geven.

Beleidsplan

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw beleidsplan, dat ons kan ondersteunen een gastvrije gemeente te zijn, waar iedereen welkom is en waar het voor iedere leeftijdsgroep mogelijk is een eigen plekje te vinden. Bovendien willen we hiermee onze opdracht “kerk in de wereld te zijn” duidelijker gestalte geven.