Vieringen en roosters

Roosters

Alle kerkdiensten in Salvatorkerk en De Kandelaar staan in het gezamenlijke Kerkdienstenrooster 2020. Vanaf juli kunnen maximaal 75 mensen de kerkdiensten in De Kandelaar live meemaken. Aanmelden via kerkdienst@pgarnhem-zuid.nl is daarvoor niet meer noodzakelijk, maar wel gewenst. U bent na aanmelding namelijk verzekerd van een plaats in de kerk. Bezoekers kunnen ook zonder aanmelding naar De Kandelaar komen. Hun namen worden daar dan genoteerd en als er 75 mensen aanwezig zijn, dan is de kerk volledig bezet. Aanmelden heeft daarom de voorkeur.

In het weekend van 2 – 4 oktober nemen we afscheid van De Kandelaar, op 11 oktober wordt de vernieuwbouwde Salvatorkerk weer in gebruik genomen.

Stilaan wordt ook al weer gewerkt aan het kerkdienstenrooster van komend kalenderjaar. Hier staat het meest actuele concept: Kerkdienstenrooster 2021. Bijgewerkt tot 18 september.

Voor vieringen de komende weken in heel Arnhem, klik: het overzicht van de Protestantse Gemeente Arnhem.

Kerkdiensten

Elke zondag om 10.00 uur komt de wijkgemeente samen voor een viering. In 2020 wordt de Salvatorkerk verbouwd. Daarom zijn tot en met augustus (vrijwel) alle diensten in De Kandelaar. Twee keer per jaar is er een oecumenische viering met de Eusebiusparochie (Lucaskerk). Deze diensten zijn in de derde week van januari (Week van gebed voor eenheid van christenen) en in de derde week van september (Vredesweek). Bijzondere diensten, zoals Goede Vrijdag en Oudejaarsavond, hebben een andere aanvangstijd.

Koffiedrinken na de vieringen

Iedere zondag is er na de viering de gelegenheid om gezellig koffie en thee te drinken in de hal. Op de eerste zondag van de maand staat er ook taart klaar voor de jarigen van de voorgaande maand.

Kerkomroep

Indien u de kerkdienst niet kunt bijwonen, bestaat de mogelijkheid deze rechtstreeks of later te beluisteren via: www.kerkomroep.nl.

Liturgie

Herman Gorter dichtte indertijd ‘een nieuwe lente, een nieuw geluid’. In rijm daarop kunnen we nu zeggen ‘een nieuwe start, een nieuwe liturgie’. Een van de opdrachten aan de liturgiecommissie was: ontwerp een nieuwe liturgie voor de gezamenlijke vieringen vanaf 1 juli. Wat we vooral belangrijk vonden is dat liturgie geen keurslijf moet worden en vooral aan de vrijheid van de predikant en mede voorbereiders wordt overgelaten. Alleen de hoofdpunten staan erin.

De liturgie tussen Kandelaar en Salvator week op enkele punten van elkaar af. Meest opvallende verschil in de nieuwe versie is misschien wel dat de kaars voor de kinderdienst pas wordt aangestoken wanneer de kinderen naar hun eigen dienst gaan. Verder vervalt het voor De Kandelaar kenmerkende dankgebed over de gaven. In plaats daarvan besteedt de voorganger tijdens de dank- en voorbeden in meer of in mindere mate aandacht aan de doelen van de gaven. Ook het Amen na de zegen werd in beide kerken verschillend gezongen. Vanaf 1 juli wordt de zegen besloten met een gesproken Amen of een lied.

Hier is de Liturgieopzet vanaf 1 juli 2018.