Vieringen en roosters

Roosters

Alle kerkdiensten in Salvatorkerk en De Kandelaar staan in het gezamenlijke Kerkdienstenrooster 2019.

Voor vieringen de komende weken in heel Arnhem, klik: het overzicht van de Protestantse Gemeente Arnhem.

Er wordt al volop gewerkt aan het concept van het Kerkdienstenrooster 2020. Bijgewerkt tot 11 september.

Kerkdiensten

Elke zondag om 10.00 uur komt de wijkgemeente samen voor een viering. Vanaf juli 2018 zijn er alleen gezamenlijke diensten: de ene maand in De Kandelaar, de andere in de Salvatorkerk. Twee keer per jaar is er een oecumenische viering met de Eusebiusparochie (Lucaskerk). Deze diensten zijn in de derde week van januari (Week van gebed voor eenheid van christenen) en in de derde week van september (Vredesweek). Bijzondere diensten, zoals Goede Vrijdag en Oudejaarsavond, hebben een andere aanvangstijd.

Koffiedrinken na de vieringen

Iedere zondag is er na de viering de gelegenheid om gezellig koffie en thee te drinken in de hal. Op de eerste zondag van de maand staat er ook taart klaar voor de jarigen van de voorgaande maand.

Kerkomroep

Indien u de kerkdienst niet kunt bijwonen, bestaat de mogelijkheid deze rechtstreeks of later te beluisteren via: www.kerkomroep.nl.

Liturgie

Herman Gorter dichtte indertijd ‘een nieuwe lente, een nieuw geluid’. In rijm daarop kunnen we nu zeggen ‘een nieuwe start, een nieuwe liturgie’. Een van de opdrachten aan de liturgiecommissie was: ontwerp een nieuwe liturgie voor de gezamenlijke vieringen vanaf 1 juli. Wat we vooral belangrijk vonden is dat liturgie geen keurslijf moet worden en vooral aan de vrijheid van de predikant en mede voorbereiders wordt overgelaten. Alleen de hoofdpunten staan erin.

De liturgie tussen Kandelaar en Salvator week op enkele punten van elkaar af. Meest opvallende verschil in de nieuwe versie is misschien wel dat de kaars voor de kinderdienst pas wordt aangestoken wanneer de kinderen naar hun eigen dienst gaan. Verder vervalt het voor De Kandelaar kenmerkende dankgebed over de gaven. In plaats daarvan besteedt de voorganger tijdens de dank- en voorbeden in meer of in mindere mate aandacht aan de doelen van de gaven. Ook het Amen na de zegen werd in beide kerken verschillend gezongen. Vanaf 1 juli wordt de zegen besloten met een gesproken Amen of een lied.

Hier is de Liturgieopzet vanaf 1 juli 2018.