Vieringen en roosters

Roosters

Alle kerkdiensten in de Salvatorkerk staan in het kerkdienstenrooster 2023.

Voor vieringen de komende weken in heel Arnhem, klik: het overzicht van de Protestantse Gemeente Arnhem.

Kerkdiensten

Elke zondag om 10.00 uur komt de wijkgemeente samen voor een viering. Twee keer per jaar is er een oecumenische viering met de Eusebiusparochie (Lucaskerk). Deze diensten zijn in de vierde week van januari (Week van gebed voor eenheid van christenen) en in de vierde week van september (Vredesweek). Bijzondere diensten, zoals Goede Vrijdag en Oudejaarsavond, hebben een andere aanvangstijd.

Koffiedrinken na de vieringen

Iedere zondag is er na de viering de gelegenheid om gezellig koffie en thee te drinken in de hal. Op de eerste zondag van de maand staat er ook taart klaar voor de jarigen van de voorgaande maand.

Kerkomroep

Indien u de kerkdienst niet kunt bijwonen, bestaat de mogelijkheid deze rechtstreeks of later te beluisteren via: www.kerkomroep.nl.

Liturgie

We hanteren een door de liturgiecommissie voorgesteld ontwerp van de liturgie voor de vieringen. Wat we vooral belangrijk vonden is dat liturgie geen keurslijf moet worden en vooral aan de vrijheid van de predikant en mede voorbereiders wordt overgelaten. Alleen de hoofdpunten staan erin.

Meest opvallend in de nieuwe versie is misschien wel dat de kaars voor de kinderdienst pas wordt aangestoken wanneer de kinderen naar hun eigen dienst gaan.

Klik hier voor de gebruikte liturgie: Liturgie voor de kerkdiensten van de protestantse wijkgemeente Arnhem-Zuid.