Voor een goed gesprek kunt u zéker bij ons terecht

 

kind en geloof

In deze gespreksgroep over geloofsopvoeding gaat het ook over ons eigen (wel en niet) geloven. Over onze gewoontes, rituelen en manieren, over vertrouwen en verlangen. Bij de gesprekken wordt gebruikgemaakt van het blad Zijsprong.

We komen circa eenmaal per vijf weken bij elkaar bij één van de deelnemers.


kerkcafé

Het kerkcafé vindt altijd plaats op de tweede vrijdagavond van de maanden oktober/november en januari/maart. We hebben meer dan genoeg onderwerpen en sprekers op het oog!

In het kerkcafé komen interessante mensen uit eigen gemeente of daarbuiten vertellen over wat hen bezig houdt. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd: het kan iets met kerk en geloof te maken hebben, maar het kan ook een maatschappelijk thema zijn. Voor inleiding en gesprek rekenen we een goed uur, daarna is er alle gelegenheid om in informele sfeer bij een hapje en een drankje nog wat verder te praten over het onderwerp of over heel andere dingen. Aanvang: 20.00 uur.

gespreksgroep over geloof en leven

Het is iedere keer weer anders, maar ook altijd hetzelfde. We drinken samen iets en horen van elkaar hoe het met ons gaat. Daarna spreken we over een thema. Meestal wordt dat ons aangereikt door het maandblad ‘Open Deur’. We delen onze eigen ervaringen en het wordt verbonden met een Bijbelverhaal, dat soms verrassend of verhelderend, bemoedigend en vaak herkenbaar is. We proberen goed naar elkaar te luisteren, ook als het soms wat moeilijker is om te zeggen wat je bedoelt. Deze groep is opgezet voor mensen met een licht verstandelijke beperking, maar staat open voor iedereen om eens mee te praten. Elke laatste donderdag van de maand, 19.15-20.15 uur. Inlichtingen en aanmelding: Mieke Hoek: 06-12471110.        

Mieke

Pauluskring

De apostel Paulus heeft een grote rol gespeeld in het ontstaan en de verdere ontwikkeling van het christelijk geloof, maar is lang niet bij iedereen in de kerk geliefd. In deze kring lezen we ‘Paulusfans’ en ‘Paulushaters’ samen zijn geschriften en praten daarover met elkaar. We komen maandelijks bij elkaar op een donderdagmiddag. We worden het niet altijd eens, maar ervaren deze gesprekken toch als verrijkend. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich melden bij ds. Pierre Eijgenraam.

Belijden is doen

Het is niet meer vanzelfsprekend dat er elk jaar een groep jonge mensen belijdenis doet van hun geloof. Gelukkig komt het toch nog steeds voor dat jongere of oudere mensen deze stap willen zetten en daar met anderen over willen praten. Wie dat overweegt is van harte welkom; we zoeken in overleg naar een passend traject en naar inspirerende gesprekspartners. Ook als je aarzelt, niet weet wat je ervan moet denken of vragen hebt ben je welkom. De wijkpredikanten gaan er graag over met je in gesprek.