Voor een goed gesprek kunt u zéker bij ons terecht

Iemand verliezen en toch weer verder gaan…

6 bijeenkomsten voor lotgenoten, januari – juni 2021

Ook in de komende periode bieden wij aan: een serie van zes bijeenkomsten, bestemd voor nabestaanden van iemand die is overleden. Dat kan een partner zijn, maar misschien ook een familielid of een hele goede vriend, nog maar pas, of al wat langer geleden. Onderstaand vindt u nadere informatie.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten op maandagmorgen, van ongeveer anderhalf uur per keer. Het eerste kwartier is informeel, bedoeld om elkaar te ontmoeten en even bij te praten. Daarna gaan we in gesprek over het thema. We besluiten met een rondvraag en een vooruitblik op de volgende keer.

18 januari: Kennismaken, 1 februari: Het rouwproces, 1 maart: Mensen om je heen, 12 april: Wat geeft mij steun? 3 mei: Incompleet en hoe nu verder? 7 juni: Verbondenheid blijft… en afsluiting

 Wanneer: Op maandagmorgen, van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

Waar: Emmauskapel, Gangulphuspein 5, 6832 AT Arnhem.

Voor wie: Voor iedereen die kort of langer geleden te maken heeft gehad met het overlijden van een partner of een ander dierbaar medemens.

Kosten: Vrijwillige bijdrage voor koffie of thee.

Aanmelding: Graag vóór 1 december telefonisch aanmelden bij één van onderstaande personen:

Begeleiding:   

Anita Coenraads, pastoraal werker Sint Eusebiusparochie, 06-15189911

Hubertien Oostdijk: predikant wijkgemeente Arnhem-Zuid, 026-3237577

Thea Beekman: 06 -54357668  

Dit aanbod is bedoeld voor iedereen: mannen en vrouwen, ongeacht leeftijd, afkomst of levensovertuiging.


30+groep

Voor alle dertigers en veertigers (we kijken niet op een jaartje meer of minder) is er elke maand een gespreksavond bij één van de deelnemers thuis. Steeds wordt er een ander onderwerp besproken; deze onderwerpen kunnen zowel christelijk als maatschappelijk zijn. Wil je de sfeer een keer komen proeven? Neem dan contact op met:


geloofsgesprek

Eigenlijk doen we dat veel te weinig: gewoon eens met elkaar praten over wat je nu wel (of eigenlijk niet meer) gelooft.
We zijn vorig jaar begonnen met een serie van drie gesprekken
over het Onze Vader, de tien geboden en de geloofsbelijdenis. Dat smaakte naar meer!
Voor het nieuwe seizoen denken we aan vijf bijeenkomsten, op de vierde dinsdag van de oneven maanden, onder leiding van beide predikanten, van half acht tot negen uur  ́s avonds.
Voor de eerste twee keer hebben wij alvast een thema bedacht, voor de bijeenkomsten daarna hopen we dat gemeenteleden ook zelf thema ́s zullen aandragen (‘Wat is me nu altijd heb afgevraagd….’).
Deelname is open: iedereen die wil komen is welkom. 
Van harte welkom!
Hubertien Oostdijk en Pierre Eijgenraam

kind en geloof

In deze gespreksgroep over geloofsopvoeding gaat het ook over ons eigen (wel en niet) geloven. Over onze gewoontes, rituelen en manieren, over vertrouwen en verlangen. Bij de gesprekken wordt gebruikgemaakt van het blad Zijsprong.

We komen circa eenmaal per vijf weken bij elkaar bij één van de deelnemers.

  • Ds. Hubertien Oostdijk-van Andel, mail: oostdijkvanandel@hetnet.nl of bel: 026 323 75 77,
  • Yvonne Velderman, mail: yvonnes_postbus@hotmail.com of bel: 026 844 04 88.

kerkcafé

Het kerkcafé vindt altijd plaats op de tweede vrijdagavond van de maanden oktober/november en januari/maart. We hebben meer dan genoeg onderwerpen en sprekers op het oog!

In het kerkcafé komen interessante mensen uit eigen gemeente of daarbuiten vertellen over wat hen bezig houdt. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd: het kan iets met kerk en geloof te maken hebben, maar het kan ook een maatschappelijk thema zijn. Voor inleiding en gesprek rekenen we een goed uur, daarna is er alle gelegenheid om in informele sfeer bij een hapje en een drankje nog wat verder te praten over het onderwerp of over heel andere dingen. Aanvang: 20.00 uur.

Gespreksgroep over geloof en leven

Het is iedere keer weer anders, maar ook altijd hetzelfde. We drinken samen iets en horen van elkaar hoe het met ons gaat. Daarna spreken we over een thema. Meestal wordt dat ons aangereikt door het maandblad ‘Open Deur’. We delen onze eigen ervaringen en het wordt verbonden met een Bijbelverhaal, dat soms verrassend of verhelderend, bemoedigend en vaak herkenbaar is. We proberen goed naar elkaar te luisteren, ook als het soms wat moeilijker is om te zeggen wat je bedoelt. Deze groep is opgezet voor mensen met een licht verstandelijke beperking, maar staat open voor iedereen om eens mee te praten. Elke laatste donderdag van de maand, 19.15-20.15 uur. Inlichtingen en aanmelding: Mieke Hoek: 06-12471110.        

Mieke